Skarpa resultat med Fyrarummaren i skolan

av Bengt Lindström den 21 augusti 2014

Ann-Charlotte ”Lotti” Eriksson, rektor för två skolenheter i Strängnäs meddelade i mitten av augusti 2014 resultaten av den senaste ”Nöjd-elev-undersökningen” i kommunen.

Den visar att andelen elever i fjärde och femte klass som upplever trygghet och trivsel i skolan ökat från 88 till 94% under det senaste läsåret.

Lotti tillskriver den påtagliga förbättringen det faktum att alla vuxna på båda skolorna utbildats i Förändringens fyra rum under hösten 2013 och i november och december påbörjades användningen av Fyrarummaren i samtliga klassrum. Så eleverna har tillsammans med sina lärare använt metoden i en dryg termin.

Förbättring: 6% fler elever upplever trygghet och trivsel

Läs mer om Fyrarummaren i skolan genom att följa den här länken

Lärarutbildning4LottiYvonneAstridoFiffi

Ann-Charlotte ”Lotti” Eriksson, t v i bild, rektor för Karinslund och Tosterö skolor.

Karina Thome, t h i bild, biträdande rektor.

Astrid Bergfors och Marie-Therese ”Fiffi” Mellberg i mitten. Båda är verkliga pionjärer med Fyrarummaren i sina klassrum. De började 2002 på Vasaskolan i Strängnäs och de använder fortfarande metoden dagligen tillsammans med sina elever. Båda är också certifierade Fyrarummaranvändare.

Bilden togs i samband med att all personal på Karinslund och Tosterö skolor utbildades i klassrumstillämpningen av Fyrarummaren den 24 oktober 2013.

Föregående inlägg:

Nästa inlägg: