Förändringsarbete i familjen

Förändringens fyra rum är inte bara användbar i arbetslivet. Det är inte alls ovanligt att den förändrar också familjerelationer.

-Ja, det stämmer perfekt, klart att vi placerar oss så på outsiderskalan! Inte konstigt att vi ibland varit irriterade på varandra genom åren…

Förändringens fyra rum och Personlig dialektik har gett mig och mina två systrar ett nytt verktyg för ökad förståelse och fördjupning av vår relation. En spännande resa som vi påbörjade för många år sedan och som nu tagit ett nytt stort kliv med hjälp av Personlig dialektik. Frågorna har öppnat upp för samtal som pågår över lång tid, både när vi möts och i mail och sms!

Att som förälder med tre barn, från två tidigare »kärnfamiljer«, Sofi, Olle och Lisa, introducera Förändringens fyra rum samt genomföra Familjebarometern gav en mycket bra bild av oss som team och var styrkorna och svagheterna i vår samvaro ligger. Barnen hade både mycket lätt och svårt att förstå och tillgodogöra sig frågor och svar samt processerna. De tog bland annat själva tag i en censurerad familjefråga.

Annika Berggren
Strategihuset AB

Hans Karlson
Enzen AB / karriär, liv & ledarskap