2014 års Användarkonferens

av Bengt Lindström den 31 augusti 2014

Fredag den 5 september klockan 13 avslutades årets Användarkonferens – den 18e i ordningen.

Den årliga användarkonferensen i Stockholm är ett utmärkt tillfälle för Fyrarummaranvändare att mötas, byta erfarenheter och att lära och utvecklas professionellt – och för den som vill, också personligt. ”A Golden Forum for Learning Exchange”.

Så här kommenterade en av de medverkande – Eva Rye-Danjelsen, Kooperativet Viol – på organisationens Facebooksida hur det varit för henne på Användarkonferensen:

”Bengt, jag pratade med flera av de andra deltagarna om detta att när man utbyter erfarenheter med andra händer det något mer än själva utbytet. 1+1=3 eller rentav 5 eller 28. Och upplägget både uppmuntrade och gav utrymme att dela. Smått magiskt.”

Tema för årets Användarkonferens har varit

På så många sätt kan Fyrarummaren också användas

DSC_8752_600p

Här berättar till exempel Zvjezdana Dragojevic, Fyrarummaren ABs distributör i Kroatien, om hur hon vid flera tillfällen använt Fyrarummaren som komplement till Nöjd-medarbetar-undersökningar med mycket goda resultat Exemplen kom från telekom- och försäkringsbranscherna.

Och så här blev responsen

DSC_8813_600p

Program i huvuddrag

Onsdag em:

Ett antal olika ”case” bearbetas. Medlemmar möter andra medlemmar under kreativa former.

Open Space-pass där alla medverkande har möjlighet att ta upp egna tema, ämnen, frågeställningar med mera tillsammans med andra som är intresserade av samma sak – mycket energifyllt och lärorikt. Här några exempel på onsdagens Open Space-sessioner

DSC01420_600p

Gemensam middag.

Torsdag:

Open Space-sesion ” # 2.

Gästmedverkan. Ett antal (11) ”stationer” där olika tillämpningar av Fyrarummaren presenteras 11 medverkande och där andra konferensdeltagares erfarenheter också tas tillvara.

Gemensam middag på kvällen.

Fredag förmiddag

Open Space-session # 3.

Summering av erfarenheterna från arbetet i stationerna. Vi letar alla efter guldäggen och några av oss har definitivt hittat sitt eller sina. Många ansåg till exempel att Drusilas station om Praktisk problemlösning med hjälp av PS-matrisen kom att bli ett sådant.

Nyheter i Fyrarummarvärlden. Samverkansfrågor. Nya applikationer presenteras, bland annat nyutveckling inom skolprojektet samt lansering av nytt familjekit m m.

Marknadsförings- och varumärkesfrågor dryftades också.

Konferensen avslutades kl 13.

Vem deltog?

Certifierade användare och personer som går certifieringsprogrammet. Och deras gäster som medverkade under torsdagen från kl 11 till 18. Som mest medverkade 65 personer och som minst cirka 40. En smått otrolig Fyrarummarerfarenhet fanns samlad i den anrika Bryggarsalen i Brygghuset på Norrtullsgatan 12 i Stockholm.

Interiörer från Användarkonferensen

Här kan du se ett par interiörer. Se Fyrarummarens Facebooksida  för fler exempel.

Outsiderskalan och ”JA-/NEJ-konflikten” live. 5 till 24. Spänningen och möjligheterna som ligger inbäddade här kan nu tas tillvara.

DSC_8823_600p

Outsiderskalan i ledar- och ledningsgruppsutveckling var en station som drog många medverkande under torsdagen.

DSC_8826_600p

Fyrarummarens årliga Användarkonferens har genomförts i Brygghuset på Norrtullsgatan de senaste fyra åren. Det är en alldeles utmärkt plats för stora arbetande konferenser med upp till 140 medverkande. Lokalen och dess enormt engagerade personal rekommenderas varmt. Liksom den mat som köket serverar – närodlat, ekologiskt och fantastiskt gott. Kärleksfullt tillagat och vackert upplagt.Här en länk till Bryggarsalens webbplats.

2015 års användarkonferens

Öppnas: Onsdag den 26/8 kl 13

Avslutas: Fredag den 28/8 kl 13

Gästmedverkan: Du som är medlem i Fyrarummarens Användarforum är välkommen att bjuda in din/dina gäster torsdagen den 27/8. Preliminär tid för gästmedverkan är kl 10 till 18.

Plats: Bryggarsalen, Brygghuset, Norrtullsgatan 12N, Stockholm.

Anmälan: Planera in det i kalendern redan nu. Och anmäl dig till Marie Lindgren precis när du själv villl.

 

Här hittar du mer material om Fyrarummarens Användarforum och tidigare Användarkonferenser

Föregående inlägg:

Nästa inlägg: